Biografie
Op Good Gelök bestaat uit een groep van acht (voorheen tien) oergezellige carnavalisten, die ieder jaar weer een of twee carnavalsliedjes maken.
Iets wat ooit begon met ''eens een keer'', veranderde al snel in ''iedere keer weer''. 
Met elkaar optreden en daarnaast ook genieten van alles om de optredens heen is
voor Op  Good Gelök een van de belangrijkste redenen om ieder jaar weer,
zowel voor, als tijdens de carnaval, mee te doen
aan het fantastische "sjpeel van vastelaovend".
Op Good Gelök wordt geboren in het jaar 2001,
maar hun verhaal begint eigenlijk al in september
van het jaar 2000.

In dat jaar werd er namelijk voor het eerst meegedaan
aan de "leedjesavond" van CV de Katers uit Maasniel
met 2 liedjes in 2 verschillende samenstellingen.
De eerste samenstelling "de feesnaze" bestond uit
Jacqueline Maynard, Dominique van Pamelen,
Wim Kemp en Chris Lamboo. Ze deden mee met het
liedje "fees in de tent" (tekst en muziek van Jo Aubert
en Carlo van Pamelen).

De tweede samenstelling "Wim en Chris" bestond uit Wim Kemp en Chris Lamboo. Zij deden mee met het liedje www.vastelaovend.nl (tekst en muziek van Wim Kemp).
Met dit laatste liedje wisten Wim en Chris vervolgens de liedjesavond in Maasniel te winnen, en zelfs de halve finale van het LVK (Limburgs Vastelaovesleedjes Konkour).


De Feesnaze

Wim & Chris

De smaak van succes was lekker. Wim en Chris besloten daarom om het jaar daarna weer  mee te doen aan de liedjesavond. Ze deden mee met het liedje "neuro van de euro", maar  dat was nog niet alles. Wim wilde ook graag een keer meedoen met een grotere groep. Hij  dacht daarbij ook aan zijn zus (Etty Willemse Kemp), een zangeres in hart en nieren. Etty  hoefde niet lang na te denken en stemde gelijk in. Ze was zo enthousiast dat ze gelijk begon  mee  te schrijven aan de tekst van het eerste liedje (samen met haar man Peter Willemse).
Ook Chris sloot zich natuurlijk bij de nieuwe formatie aan, samen met, Jo, Dominique en  Carlo. De groep werd tot slot gecompleteerd door Tonnie en André Hekkenberg en Carin  van den Berg.

Met dit gezelschap werd voor de eerste keer "Op goed geluk" meegedaan, en zo werd tevens de naam van de goep geboren: "Op Good Gelök". Het liedje was klaar en heette "twee henj oppe sjouwers".
Het liedje sloeg in als een bom en wist met kop en schouders de liedjesavond te winnen.  Ook  dit liedje "twee henj oppe sjouwers" (de jubileumsjlager van CV de Katers) wist door te  dringen tot de halve finale van het LVK, maar wist de finale helaas niet te halen.


Op Good Gelök groeide langzaam uit tot een graag geziene groep bestaande uit tien gezellige carnavalisten met vrolijke liedjes.
Ieder jaar doen ze mee aan de liedjesavond in Maasniel. De groep geniet in Roermond al enige bekendheid, mede door deelname aan "de sjtatiefestatie" in Roermond (vergelijkbaar met de Venloose zoepkoel) met het nummer "ónger de raegebaog".
Ook in de studio van Jan Theelen bleef dit nummer niet onopgemerkt. Er was dat jaar (2005/2006) namelijk een Limburgse cd in de maak, met daarop allemaal carnavalsliedjes opgenomen in de studio van Jan Theelen. Zo kwam het nummer in de reeks van Good Gearranzjeerd op de cd  "Waat ein plaat 1".
Op Good Gelök in actie met hun eerste liedje "Twee henj oppe sjouwers" tijdens de "Leedjesaovend" van CV de Katers.

In 2006 besloten Tonnie en André Hekkenberg een punt te zetten achter Op Good  Gelök. Door het o.a. drukke (gezins)leven was het voor hun moeilijk om dit te combineren met alle verplichtingen van Op Good Gelök. De groep gaat vervolgens verder met acht personen. Zo bereikte de groep in 2007 een van haar hoogtepunten met het behalen van de grote finale van het LVK met het liedje "de roje draod". Het optreden tijdens dit LVK was ook het allerlaatste optreden van Carin van den Berg die ondanks haar zware ziekte dit hoogtepunt niet wilde missen. Eind november van datzelfde jaar beleeft Op Good Gelök dan ook de zwartste bladzijde in haar bestaan door het overlijden van Carin.
Carin van den Berg

Na een moeilijke periode gaat Op Good Gelök verder met zeven personen (5 heren en 2 dames). Er werd een nieuw nummer geschreven "Dao zit meziek in" en niet geheel zonder succes, want met dit nummer stond Op Good Gelök wederom in de Finale van het LVK, en werd er zelfs de 4e plaats behaald. Het liedje is overigens terug te vinden op de cd "Waat ein plaat 3".
In het seizoen 2008/2009 heeft Op Good Gelök een nummer opgenomen met de titel " Lache mos ze zelf". Dit nummer won de "leedjesaovend" in Maasniel.
Tijdens deze avond maakte Ine van der Heijden haar debuut voor Op Good Gelök, en zo bestaat de groep momenteel weer uit acht personen.
Lache môs se zelf in 2008
In 2011 doet Op Good Gelök voor het eerst mee aan de liedjesavond van Sjtadsvastelaovesvereniging D'n Uul uit Roermond met het nummer "Waat kinse dich baeter winse". Dit nummer werd op deze avond gekozen tot Uulesjlager voor het seizoen van 2011/2012.

Ook bestaat de groep in 2011 11 jaar en wordt er een cd uitgebracht met daarop een verzameling van de mooiste liedjes van Op Good Gelök (het sjoonste van 11 jaor).

Ook op de liedjesaovonden van V.V. de katers blijft Op Good Gelök het goed doen.
Zo won de groep tijdens het 6 x 11 jarig jubileum (2012 - 2013) van VV de katers wederom de liedjesaovond.
Dit was inmiddels de derde keer dat de groep de beker won met het liedje "van baove toet onger".
De jaren daarna bleef, en is de de groep nog steeds actief op de "Leedjesaovend van CV D'n Uul en op het "Leedjesmatinee" van CV de Katers.
Verschillende andere hoogtepunten van de groep zijn o.a. optredens op de Sjtasiefestasie Roermond, de Zoepkoel in Venlo, de finale van het MLLF en CMC Alaif. In 2016 was de groep ook te zien in de theatervoorstelling "Jaor van de Limburgse Dialekte" t.g.v. 90 jaor Veldeke Limburg in verschillende theaters door heel Limburg.
Op Good Gelök en het LVK.

Ieder jaar weer laat Op Good Gelök een of twee liedjes inschrijven voor het LVK.
Hieronder een overzicht van de behaalde resultaten tot nu toe.
Liedje

Halve finale
Finale
2001 Twee henj oppe sjouwers
V

2005 Ich trek de sjtekker d'r oet
V

2007 De roje draod
V
V
2008 Dao zit meziek in
V
V
2010 Doe en ich (en hongerd anger luuj
V

2011 't Sjoonste
V

2011 Waat kinse dich baeter winse
V

2014  In de Heksekaetel
V

2014  Good Gemöts
V

2016  De mach van de lach
V

2017  Ich kom hie trök
V

2022 Vier's Vastelaovend
V

LVK 2007 - De roje draod
LVK 2008 - Dao zit meziek in